سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه به هرچه از او پرسیده می شود پاسخمی دهد، بی گمان دیوانه است . [امام صادق علیه السلام]

مطالعات ادیان


مسیحیت از نگاه یک مسیحی 

مسیحیت مذهبی است که می توان سرچشمه آن را از عیسی ناصری دنبال کرد. دینی که انتخاب مسیح از جانب خدا را تصدیق می کند. نزدیک به یک میلیارد نفر هویت شان به نوعی با حرکت و جنبش مسیحیت گره خورده است.

مسیحیت مذهبی است که می توان سرچشمه آن را از عیسی ناصری دنبال کرد. دینی که انتخاب مسیح از جانب خدا را تصدیق می کند. نزدیک به یک میلیارد نفر هویت شان به نوعی با حرکت و جنبش مسیحیت گره خورده است. عده ای که قسمتی از آنها در اروپا و بقیه در شمال و جنوب امریکا پراکنده هستند.

مسلما شناخت ادیان و مذاهب ، عنصری مهم برای شناخت جهان معاصر است. در این میان ادیانی چون اسلام و مسیحیت باتوجه به پیروان زیاد آنها اهمیتی ویژه دارند.

در همین راستا مقاله ای که ارائه می شود درآمدی است بر مسیحیت و تاریخ آن که به قلم یک مسیحی نگاشته شده است.

مسیحیت مذهبی است که می توان سرچشمه آن را از عیسی ناصری دنبال کرد. دینی که انتخاب مسیح از جانب خدا را تصدیق می کند. نزدیک به یک میلیارد نفر هویت شان به نوعی با حرکت و جنبش مسیحیت گره خورده است. عده ای که قسمتی از آنها در اروپا و بقیه در شمال و جنوب امریکا پراکنده هستند. علی رغم حضور این دین و حمایت هایی که در بسیاری از این سرزمین ها از این دین می شود، مسیحیت اصولا یک پدیده غربی (Western phenomenon) است.

هنوز هم تاثیرات مسیحیت به آن سوی مرزهای این دین در حال گسترش است. تاثیرگذاری مسیحیت بر رفتار افرادی که با این عقاید زندگی نمی کنند، ادامه دارد. حتی این امر را در کمونیسم هم می توان دید. کمونیستی که سرسخت ترین دشمن و در عین حال قوی ترین رقیب در قرن بیستم است ، به عنوان یک بدعت مسیحی (Christian heresy) نامیده شده است

حتی هنگامی که کمونیسم از پذیرش اصول بنیادین ایمان مسیحیت امتناع می کند، به روشهایی روی می آورد که آنها را مدیون منابع مسیحیت می داند.

مسیحیت به عنوان یکی از اصلی ترین جریان ها در تاریخ بشریت نیازمند بررسی تاریخ است. این امر موجب می شود از وسعت تاثیرات و نفوذ قدرت آن آگاه شویم. علاوه بر این ، مسیحیت تاثیرگذاری خود را برای شکل دادن زندگی افراد و فرهنگ ها به وسیله اصول اخلاقی اش ادامه می دهد. بنابراین ، بررسی تاریخی مسیحیت مستلزم توجه به موقعیت امروزی آن نیز هست.

امروز مسیحیت چیزی فراتر از یک قدرت در تاریخ بشریت و یا یک جنبش قدرتمند معاصر است. این دین مدعی است که می تواند به عنوان تفسیری از جهان و زندگی مطرح شود که به آنها در قالب نوری از مکاشفات الهی معنا و مفهوم ببخشد

هیچ مدافعی [اعم از یک سیستم دینی ، سیاسی ، اجتماعی و زیباشناختی] نمی تواند به بی طرفی کامل در توصیف چیزهایی که با تمام وجود به آن معتقد است و دارای عقیده محکم و استوار درخصوص آن است ، نایل شود. اما غالبا یک مشاهده کننده خارجی بی طرف نمی تواند توضیح دهد چگونه یک مذهب توانست ایمان و وفاداری را از هواخواهان (adherents) خود بیرون بکشد و در میان آنها پراکنده کند. تفسیرهای مدرسی از مسیحیت اگر احساساتی هستند نیازمند یک بی طرفی برای بررسی جنبش های مسیحی هستند که مستلزم توجه جدی به انتقادها و بصیرت های بیگانگان است. مسیحیت خود بر پایه اعتراض های بی اهمیت بنا نشده ، بلکه بر پایه فهم ادعاهای اساسی آن بنا شده است.

تاریخ مسیحیت

مسیحیت با عیسی ناصری آغاز شد. تاثیراتی از حیات او، واکنش به تعالیم او، تجربیات مرگ او و معاد (resurrection) موجب شکل گیری جامعه مسیحیت شد.

هنگامی که پطرس مقدس در کتاب عهد جدید (new testament) می گوید «عیسی ، مسیح و پسر خداست»، گویی او برای همه قرون مسیحیت سخن می گوید و این در پاسخ به این اقرار است که مسیح اعلام کننده اصول کلیسای مسیحیت توصیف شده است. «تو پطرس هستی و روی این سنگ ، من کلیسا را بنا خواهم کرد و نیروهای مرگ بر آن غالب نخواهند شد».

در ابتدا، عیسی یک یهودی (jew) مانند تمام فرستادگان دیگر بود. مسیحیت اولیه در حقیقت یک جریان در یهودیت است و تصدیق عیسی به عنوان مسیح ، مستلزم این اعتراف است که او راضی و خرسند از تعهداتی است که برای ابراهیم و یعقوب وضع شده بود. انجیل مسیحی با مخالفت هایی از طرف یهودیت مواجه شد، اما توانست بسرعت به سوی جهان غیر کلیمی (gentile world) رهسپار شود. فکر مسیحی به تعریفی از انجیل به عنوان اصلاح و تحقق فلسفه یونانی و رومی در قالب ایدئولوژی نیاز داشت.

این تعریف به عهده مدافعان مسیحی (christian apologists) بود که در قرن اول می زیستند. گسترش مسیحیت در جهان کفرآمیز یونان و رم و نپذیرفتن انجام اعمال عبادی در پرستش سزار سوءظن را از طرف همشهریان آنها به ارمغان آورد و حتی به آزار و شکنجه هایی از طرف عمال رومی منجر شد. با این همه ، کلیسای مسیحی به رشد خود در بسیاری از مناطق امپراتوری رم ادامه داد. رشد داخلی دین مسیحیت با رشد و پیشرفت خارجی آن هماهنگی و مطابقت داشت.

مسیحیان جشن می گرفتند و مهربانی (grace) و قدرتی را که مسیح به آنها اعطائ کرده بود، به وسیله شرکت کردن در این مراسم تقسیم می کردند؛ مراسمی که بنیانگذار آن خود مسیح بوده است.

جلوه های اصلی این مراسم در غسل تعمید (baptism) و نان و شراب (Eucharist) دیده می شود. آنها حوادث زندگی او، توصیه ها و تعالیمش را از حفظ می خواندند و همچنین به ترغیب یکدیگر برای آماده شدن برای ظهور دوباره مسیح می پرداختند. در حالی که گویا آنها به دیدن دوباره او در آینده نزدیک امیدوارند. در این امید آنها خود را به صورت آگاهانه در کنار روشی از زندگی که به عنوان آخرالزمان توصیف شده بود، قرار می دادند. مسیحیان اولیه به وسیله بندهایی از دوستی و محبت و علاقه متقابل به یکدیگر، به عنوان گروهی که بوسیله خدا در آخرالزمان انتخاب شده بودند، به یکدیگر پیوند خورده بودند. از همان ابتدا، جامعه مسیحیت یک جامعه نظام مند بود. یادبودها و جشنها از الگویی که بعدا در بعضی از جزییات تغییر نمود، پیروی می کردند؛ لکن خطوط اصلی این یادبودها و جشنها ثابت بود.

از طرفی ، اراده و قدرت مبلغان مسیحی به وسیله کلیسای نخستین و با توجه به دستورهایی که از عیسی بر آمده بود، دنبال شد. دستورهایی که پایه برای نظامهای نخستین اداری و سازمان کشیشی بود. مجموعه ای از گفته ها و کردارهای مسیح به همراه نوشته هایی از مبلغان ترکیب شده و محتوای اصلی متون مذهبی مسیحیت را تشکیل داد. از این ساختار اولیه یک نظام سه بخشی از قدرت روحانی نزد اسقف اعظم ، آیین ها و قوانین انجیلی به وجود آمد. کلیسای مسیحیت از طرفی با چالشهایی در باب علت تداوم و توجه به مسیحیت رو به رو شده بود. در کنار این چالشها مسایل دیگری چون مرگ حواریون و مبلغان و به تاخیر افتادن بازگشت عیسی نیز از دیگر مشکلات و مسایل مهم بوده است.

مسیحیت در قرنهای نخستین به وسیله بدعتها و کشمکش ها دچار مصیبت ها و از هم گسیختگی هایی شد. کتاب عهد جدید در بطنش به واسطه مفسران اولیه از عرفان مسیحی نشانه هایی از اختلاف و کشمکش را به همراه داشت.

کسانی که به انجیل طبق نظریات خود از گناه و رستگاری (salvation) نظر می افکندند.

شکوفه هایی از بدعتهای آیین گنوسی در طول 2 قرن اول در مسیحیت رشد کرد؛ آن هنگام که باسیلیدس (Basilides) و والنتینیوس (Valentinus) به عنوان مدعی به پا خاستند. ادعای آنها این بود که مسیحیت راستین به صورت مخفیانه به جای انتقال به کلیسا، اسقف ها و نوشته های مقدس به آنها و پیروان آنها انتقال داده شده است. هرچند اختلاف و تفاوت های موجود در آیین گنوسی از لحاظ روش و سبک قابل توجه است.

 

 



گروهی از دانشجویان ::: جمعه 87/5/4::: ساعت 11:15 صبح


>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 77
بازدید دیروز: 7
کل بازدید :98123
 
 > >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
مدیر وبلاگ : گروهی از دانشجویان[75]
نویسندگان وبلاگ :
علیرضا قصری
علیرضا قصری (@)[0]

سید محمد کاظمی قهفرخی
سید محمد کاظمی قهفرخی (@)[0]

میثم فرخی[0]

ما دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) تهران هستیم که با راه اندازی این وبلاگ سعی داریم تا علاوه بر انجام تکلیف درسی درباره ی مطالعات دین ،در این حوزه بر روی دین مسیحیت مطالعاتی را انجام دهیم
 
>>آرشیو شده ها<<
آشنایی با اعضا و اهداف وبلاگ
حج در مسیحیت
زیارت در مسیحیت1
زیارت در مسیحیت2
زیارت در مسیحیت3
مقاله علمی درباره زیارت در مسیحیت
زیارت
مسیحیت جهانی(قسمت اول)
مسیحیت جهانی(قسمت دوم)
مسیحیت جهانی(قسمت سوم)
تجدد در کلیسا(قسمت اول)
تجدد در کلیسا(قسمت دوم)
تجدد در کلیسا(قسمت سوم)
نگاهى به مسئله ایمان از دیدگاه مسیحیت(قسمت اول)
نگاهى به مسئله ایمان از دیدگاه مسیحیت(قسمت دوم)
نگاهى به مسئله ایمان از دیدگاه مسیحیت(قسمت سوم)
مناسبات میان اخلاق و عرفان مسیحی
کلیسای کاتولیک
مقایسه دکترین منجیگرایی در اسلام و مسیحیت (قسمت اول)
مقایسه دکترین منجیگرایی در اسلام و مسیحیت (قسمت دوم)
مقایسه دکترین منجیگرایی در اسلام و مسیحیت (قسمت سوم)
مقایسه دکترین منجیگرایی در اسلام و مسیحیت (قسمت چهارم)
مقایسه دکترین منجیگرایی در اسلام و مسیحیت (قسمت پنجم)
مقایسه دکترین منجیگرایی در اسلام و مسیحیت (قسمت ششم)
دین، مراسم مذهبی و فرهنگ
دین عامه، دین خاموش، دین پنهان (سخران:دکتر سارا شریعتی)(قسمت اول
دین عامه، دین خاموش، دین پنهان (سخران:دکتر سارا شریعتی)(قسمت دوم
دین خلاق: دیدگاه ماکس وبر - گرگوری باوم(قسمت اول)
دین خلاق: دیدگاه ماکس وبر - گرگوری باوم(قسمت دوم)
دین خلاق: دیدگاه ماکس وبر - گرگوری باوم(قسمت سوم)
دین خلاق: دیدگاه ماکس وبر - گرگوری باوم(قسمت چهارم)
رویکردهاى اجتماعى‏در مطالعه دین(قسمت اول)
رویکردهاى اجتماعى‏در مطالعه دین(قسمت دوم)
رویکردهاى اجتماعى‏در مطالعه دین(قسمت سوم)
رویکردهاى اجتماعى‏در مطالعه دین(قسمت چهارم)
رویکردهاى اجتماعى‏در مطالعه دین(قسمت پنجم)
نسبت دین، فرهنگ، و رسانه(قسمت اول)
نسبت دین، فرهنگ، و رسانه(قسمت دوم)
نسبت دین، فرهنگ، و رسانه(قسمت سوم)
نسبت دین، فرهنگ، و رسانه(قسمت چهارم)
پارادایم انسانشناسی دین(مایکل لامبک ترجمه: جبار رحمانی)
آخر الزمان در مسیحیت
ابهام در تحلیل پدیده دینی
پرسش بوردیو از جامعه شناسی دین
سیر مدرنیسم در مسیحیت(قسمت اول)
سیر مدرنیسم در مسیحیت(قسمت دوم)
دین و مدرنیته: گفتگو با براین ترنر(محمدرضا جلانی‌پور ترجمه هادی
دین و مدرنیته: گفتگو با براین ترنر(محمدرضا جلانی‌پور ترجمه هادی
دین و مدرنیته: گفتگو با براین ترنر(محمدرضا جلانی‌پور ترجمه هادی
چند کتاب اینترنتی درباره ی مسیحیت(دانلود کنید)
رهبانیت در مسیحیت و مسیحیت رسمی
مسیحیت از نگاه یک مسیحی
کتاب مقدس
نهضت اصلاح گرایى کاتولیکى
تجربه ی دینی(قسمت اول)
تجربه دینی(قسمت دوم)
تجربه دینی(قسمت سوم)
تجربه دینی(قسمت چهارم)
تمدن غربى ، مسیحیت و روشنگرى (قسمت اول)
تمدن غربى ، مسیحیت و روشنگرى (قسمت دوم)
تحولات مذهبى در عصر اطلاعات (قسمت اول)
تحولات مذهبی در عصر اطلاعات(قسمت دوم)
ویژگی های کلی انسان شناسی دینی
دین و انسان(2)
دین و انسان(1)
عبادات و اعمال مسیحی(قسمت دوم)
عبادات و اعمال مسیحى(قسمت اول)
ایمان در آیین کاتولیک(1)
ایمان در آیین کاتولیک(2)
 
 
>>اشتراک در خبرنامه<<
 
 
>>طراح قالب<<